Προς Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 

Τα παιδιά παίζοντας, μαθαίνουν  να κατασκευάζουν απλές μηχανές, κατανοώντας έτσι βασικές αρχές λειτουργίας τους. Οι μαθητές κατ’ αυτόν τον τρόπο έρχονται σε πρώτη επαφή με τους νόμους της φυσικής. Ο στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι, μέσω της μεταξύ τους συνεργασίας , συναρμολογώντας τροχαλίες, γρανάζια, άξονες κ.τ.λ. , να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα. Έτσι τα παιδιά κατανοούν όλα τα φυσικά μεγέθη της μηχανικής με διασκεδαστικό τρόπο.

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO WeDo2 αφορά παιδιά ηλικίας  Δημοτικού και ήρθε να αναβαθμίσει τον τρόπο που διδάσκεται η ρομποτική στα παιδιά. Προσφέροντας ολοκαίνουργιο εκπαιδευτικό υλικό και νέες δραστηριότητες, δίνει ερεθίσματα στα παιδιά να ανακαλύψουν τους νόμους της μηχανικής, εξερευνώντας και παρατηρώντας τους μηχανισμούς που κατασκευάζουν οι ίδιοι βήμα-βήμα. ‘Έτσι επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών του δημοτικού σχολείου στην εκπαιδευτική ρομποτική. Το βασικό πακέτο με το λογισμικό και η Εισαγωγική Δραστηριότητα είναι σχεδιασμένα για τις τάξεις του Δημοτικού, παρέχοντας μια εκπαιδευτική λύση που θα εξάψει την περιέργεια των μαθητών , ενώ παράλληλα θα βελτιώσει τις ικανότητες τους στα πεδία των φυσικών επιστημών , της μηχανικής , της τεχνολογίας και του προγραμματισμού. Τα παιδιά του Δημοτικού κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας και να συνδυάσουν  προβλήματα από το φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει. Η  σύνδεση με τον υπολογιστή ή το tablet είναι πλέον ασύρματη , γεγονός που δίνει απεριόριστες δυνατότητες στην κίνηση και τη δομή της κατασκευής και απελευθερώνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO MindstormsEV3 αφορά παιδιά ηλικίας Γυμνασίου μέχρι ενήλικες και αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση εκπαίδευσης STEM βασισμένη στην τεχνολογία της ρομποτικής. Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι και έτσι μετατρέπει την εκπαίδευση σε μία διασκεδαστική δραστηριότητα .Η μάθηση επιτυγχάνεται καλύτερα και ταχύτερα όταν συνδυάζεται με το παιχνίδι και οι μαθητές μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά, να επιλύουν προβλήματα και να υλοποιούν θεματικές προκλήσεις .

Το κόστος υλοποίησης  των παραπάνω προγραμμάτων στον χώρο του σχολείου κατά τις απογευματινές ώρες μετά το πέρας των μαθημάτων είναι 20 ευρώ τον μήνα για μια φορά την εβδομάδα  διάρκειας 90 λεπτών .Όλα τα υλικά παρέχονται από εμάς, δηλαδή τα εκπαιδευτικά ρομποτικά κουτιά και tablet που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της δραστηριότητας. Επικοινωνία  ΤΗΛ 2392400370 ΚΙΝ 6944140426.

Με εκτίμηση

Σταμάτης Φιρινίδης

Υπεύθυνος τμημάτων ρομποτικής