Νέα

Η Robotsetgo οργανώνει εργαστήρια ρομποτικής. Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει το παιχνίδι με την μάθηση και έτσι μετατρέπει την εκπαίδευση σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα. Τα βασικά στοιχεία είναι ¨Παιχνίδι Διασκέδαση Εκπαίδευση Καινοτομία Ρομποτική Τεχνολογία Συνεργασία Δημιουργικότητα¨.

Στόχος είναι η κατάκτηση της γνώσης μέσα από πρακτικά παραδείγματα, η αξιοποίηση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών, η καλλιέργεια της ομαδικότητας, της επικοινωνίας, της κριτικής και μεθοδικής σκέψης της φαντασίας, καθώς και η αντιμετώπιση προβλημάτων και η εύρεση λύσεων. Τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία τους, παρουσιάζουν τις ιδέες τους, εργάζονται και δημιουργούν ομαδικά, επιμένουν, δίνουν λύσεις και πετυχαίνουν.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα βασίζεται στις αρχές μηχανικής. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τα στοιχεία της μηχανικής όπως γρανάζια, άξονες και με δομικά υλικά της LEGO.

Κάθε μάθημα στηρίζεται σε ένα σενάριο, το οποίο τα παιδιά ερμηνεύουν και προτείνουν τη δικής τους εκδοχή, αιτιολογώντας τις ιδέες τους. Επιλέγουν τα κατάλληλα υλικά και σχήματα προκειμένου να κατασκευάσουν ένα αντικείμενο και παρουσιάζουν τις προτάσεις τους όπου τις αξιολογούν και τις βελτιώνουν.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά: 6-9 ετών και εφήβους 10-15 ετών.

Για τα παιδιά 6-9 ετών, η συνάντηση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6/10 στις 10:00.

Για τους εφήβους 10-15 ετών, η συνάντηση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6/10 στις 12:00.

To σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κήπος Σεμινάρια.

Για παραπάνω πληροφορίες: https://goo.gl/7mj3AN

To event στο Facebook : https://www.facebook.com/events/2245179159047140/